MGM Kakanj predala za nabavku vakcina /Mušija poručio: Ne interesuje me zarada, jedini cilj je…

Direktor kompanije MGM Kakanj Mensur Mušija istakao je za medije da će danas predati ponudu za nabavku vakcina ad hoc timu Vlade FBiH.

Naime, riječ je i dalje o vakcini Sputnik V, a lanac dobave su promijenili i skratili.

– Imali smo prekratke rokove da to sve završimo. Vagali smo da li treba da idemo u nabavku ili ne, izvjećali smo da ipak ne možemo odustati. Sada se prijavilo više kompanija. Voljeli bismo da nabavimo što prije, bilo ko, da ovo prestane, rekao je Mušija za N1.

Između ostalog, navodi kako su skratili lanac nabavke vakcine te da je sada između njih i proizvođača samo jedna kompanija. Pregovori o rokovima za dostavu vakcina u FBiH su u toku.

Istakao je kako je jako teško odrediti te da su prvi put odbili možda ne bi mogli ispoštovati ta tri dana.

– Zato smo promijenili lanac dobave. Nadamo se da će ovi pregovori ostaviti mogućnost da neko nabavi vakcine. Apsolutno me ne interesuje zarada, jedan jedini cilj je da se dođe do vakcine. Mišljenja sam da je naša ponuda objektivna i realna i da je možemo realizovati, rekao je Mušija.

Podsjećamo, Vlada FBiH je dala rok kompanijama koje su iskazale interes za učešće u nabavci vakcina da dostave ponudu danas do 16 sati. Danas će biti održan i online sastanak s predstavnicima firmi nakon čega će ad hoc tijelo Vlade FBiH donijeti konačnu odluku preko koje firme će biti izvršena nabavka vakcina.