MINISTAR ADNAN SIROVICA UPRILIČIO PRIJEM ZA ATLETIČARA NIHADA MAHMIĆA

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica upriličio je prijem za atletičara Nihada Mahmića iz Zenice, koji je osvojio drugo mjesto na 3 000 metara u kategoriji M55 na 32. Balkanskom prvenstvu održanom od 01. do 03. septembra u Izmiru u Turskoj.

Mahmić je tokom 40-godišnje atletske karijere osvojio desetine medalja na domaćim i stranim takmičenjima. Viceprvak je bivše Jugoslavije za juniore i seniore, višestruki balkanski prvak i nosilac balkanskog rekorda na 5 000 m, višestruki prvak BiH od 1 500m do maratona i drži devet klupskih rekorda. Ovaj 58-godišnji Zeničanin je ratni vojni invalid 40 posto, tako da su njegovi poslijeratni sportski rezultati tim značajniji.

Mahmić se zahvalio Vladi Zeničko-dobojskog kantona i resornom ministarstvu na kontinuiranoj podršci posljednjih 15 godina u vidu plaćanja troškova transporta i priprema za takmičenja.

Ministar Sirovica je čestitao osvajanje medalje u Izmiru, rekavši da će Vlada i ovo ministarstvo nastaviti podržavati njegov rad, kao i sve druge vrsne sportiste koji upornošću, radom i disciplinom postižu odlične rezultate.

Press služba ZDK