Ministar Mirza Mušija ugostio studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija ugostio je studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

zdk.ba

Povod svečanog prijema bio je nedavni uspjeh studenata četvrte godine Medicinskog fakulteta, koji su na Nacionalnom takmičenju u kvalifikacijama za Regional Youth Medical Olympiad osvojili prvo mjesto te će u mjesecu maju boraviti u Tirani i na ovom takmičenju predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu.

Prijemu su prisustvovali Amina Smailović, Amer Hukić, Hasan Špica i Amer Skender, kao članovi pobjedničkog tima, te Namira Softić (predsjednica BoHeMSA LC Zenica).

Uz čestitke i pohvale za postignuti uspjeh, Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta će prikladnim novčanim naknadama simbolično podržati studente olakšavajući im na taj način pripreme za cjelokupan događaj.

Sa ministrom Mušijom i pomoćnikom za visoko obrazovanje Arnelom Kalušićem studenti su također razgovarali o budućoj saradnji, aktivnostima i podršci za studentski aktivizam i buduće planirane projekte.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport