Ministar Spahija Kozlić policiji prijavio prijetnje na društvenim mrežama

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Zeničko-dobojskom kantonu Spahija Kozlić prijavio je u prijepodnevnim satima u utorak, 26. aprila, Policijskoj upravi Centar u Zenici prijetnje koje je dobio putem društvene mreže Facebook

Naime, Ministar Kozlić je prošle sedmice u dogovoru sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola Grada Zenice izvršio procjenu stanja u školama koje se daljinski zagrijavaju i odlučio da se skrate časovi u ovim školama sa 45 na 30 minuta, obzirom da je u Zenici i pored niskih temperatura obustavljena isporuka grijanja i prijevremenog završetka grijne sezone.

Skraćenje časova u školama se nije svidjelo jednom korisniku Facebooka iz Zenice Amelu Valentiću koji je posvetio status dosadašnjem radu ministra Kozlića, koji je da ironija bude veća bio pun gramatičkih grešaka. Na navedenom statusu pod lažnim imenom jedan korisnik je ostavio i komentar:

– Treba ga roknut u po glave skidat govna tako.

Na osnovu navedenog, Spahija Kozlić je ovaj slučaj prijavio Policijskoj upravi Zenica.

Podsjećamo, u Zenici od 2016. godine medijsku sliku oblikuju lažni profili i stranice na društvenim mrežama, ali i web stranice koje nemaju impressuma i formalno se ne zna ko objavljuje tekstove na istima, iako u kuloarima je svima to dobro poznat identitet istih.

Nažalost, MUP ZDK po ovom pitanju u proteklih 5 godina nije poduzeo apsolutno ništa, bez obzira što su ozbiljne prijetnje upućivane na ovim stranicama putem lažnih, ali i stvarnih profila. Tako podsjećamo na septembar 2017. godine i screenshotove koje su objavili mediji, a vezano za korespondenciju pojedinih profila i najbližih saradnika gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića s ciljem vođenja kampanje diskreditacije političkih neistomišljenika.