MINISTARSTVO ZA PRIVREDU ZDK OSIGURALO ZAJEDNIČKI NASTUP PRIVREDNIKA NA SAJMU SIF U SARAJEVU

Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona i Međunarodni industrijski sajam – sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF postigli su dogovor o saradnji, a riječ je o kolektivnom predstavljanju firmi iz ZDK na ovom sajmu.


 
Tim povodom nedavno je u Ministarstvu privrede održan sastanak ministra Samira Šibonjića i Dejana Radovića, predstavnika organizatora sajma ispred agencije PROFI TEAM.
 
– Novost je da da smo ove godine osigurali da svi zainteresirani izlagači iz našeg kantona sudjeluju zajedno na jednom štandu. Na taj način ćemo omogućiti jedno reprezentativno predstavljanje naših kompanija kao i ukupnih privrednih potencijala ZDK. Uvjeren sam da ćemo kod domaćih i stranih partnera ostaviti dojam kakav zaslužujemo. Jer, privreda ZDK je stub razvoja Bosne i Hercegovine, a lideri smo u sektoru građevinske, metalne i mašinske industrije. Sajmovi, privredne manifestacije i poslovni susreti su prilika da se ostvare kontakti sa potencijalnim poslovnim partnerima – kazao je ministar Šibonjić.
 
U idućih nekoliko dana resorno ministarstvo će objaviti javni poziv za prijavu firmi za učešće na Sajmu SIF u okviru kolektivne prezentacije izlagača iz ZDK-a. Iz ovog ministarstva pozivaju sve zainteresovane firme iz područja građevinske, metalne i mašinske industrije da se prijave na javni poziv.
 
Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIFodržat će se u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaran – ZETRA” od 18. do 20. maja ove godine. Na prostoru od 10.000 m2 okupit će se preko 90 izlagača iz svih segmenata građevinske, metalne, mašinske industrije, alata, robotike, te segmenta energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije iz regiona i Evrope.
 
Sajam SIF je prilika da kompanije prezentuju svoje proizvode i usluge potencijalnim kupcima. Koncept sajma je organizacija B2B sastanaka, a uz organizaciju panela u oblasti betona i solarnih sistema te prezentacije nekoliko kompanija.
 
Privrednici će imati jedinstvenu priliku da predstave i promovišu svoje proizvodne potencijale i novitete, kolekcije i trendove, te da se povežu sa poslovnim partnerima i unaprijede svoju prodaju krajnjim kupcima. Na sajmu će firme također imati mogućnost direktne prodaje njihovih proizvoda posjetiteljima.

Ministarstvo za privredu ZDK