Mirnes Bajtarević: Nastavit ćemo pomagati penzionerima još jače!

Sa predsjednikom Skupštine Udruženja penzionera Općine Kakanj gospodinom Hajrudinom Čobom i Predsjednikom Upravnog odbora Irfanom Imamovićem razgovarao sam o aktivnostima udruženja penzionera.

Htio sam se upoznati sa radom udruženja. Iz udruženja su istakli dobru saradnju sa općinskim službama i općinskim Načelnikom.

Zadovoljni su odnosom Organa lokalne samouprave prema ovoj populaciji, kako materijalno tako i kroz druge načine. Dobio sam prijeko potrebne informacije o našim penzionerima, njihovom statusu. Informisali su me da na području općine ima oko 6000 penzionera, a da su njih oko 5000 članovi ovog udruženja.

Nastavit ćemo podržavati naše penzionere kroz finansijsku podršku ali i na druge načine. Izdvajat ćemo sredstva i za subvenciju komunalnih računa penzionerima sa minimalnim penzijama kojih je i najviše. Našim penzionerima smo u obavezi pomagati i dalje i njihov životni standard poboljšavati.

Gospoda Imamović i Čobo su me informisali oko problema sa obezbjeđenjem ogrijeva za penzionere.

Ovaj problem zahtjeva da se svi uključimo u rješavanje kako bi naši penzioneri dočekali hladne zimske dane obezbijeđeni ogrjevnim drvetom.