Mirnes Bajtarević: Osigurani su svi uslovi za uredno snabdjevanje toplotnom energijom

Uposlenici preduzeća Grijanje Kakanj, poduzeli su sve neophodne mjere i radnje kako bi spremni dočekali početak sezone grijanja koja je pred nama. Izvršena su ispitivanja rada pumpi, kotlova, gorionika i ostalih postrojenja, proba mreže i toplotnih izvora već su počeli.

Osigurani su svi uslovi za uredno snabdjevanje toplotnom energijom u narednoj sezoni a nadležne ekipe te tehničko osoblje će i u narednom periodu raditi na održanju sistema u optimalnim uslovima.

“Od 5. septembra uz podršku radne operative iz TE vršimo punjenje vrelovodnog i toplovodnog sistema. Uz sve probleme koji nas na početku svake sezone prate nastojimo što prije pokrenuti sistem grijanja u Kaknju. Tokom vikenda na TE je bilo određenih problema pa smo u kašnjenju. Nastojimo ipak sve pripreme uraditi u što kraćem roku i najboljem redu. Sezona bi trebala krenuti 01. oktobra.

Obzirom na starost sistema svi uposlenici su na terenu i vrše sanaciju puknuća koja se pojavljuju”, za portal Kakanjinfo je izjavio aktuelni direktor Mirnes Bajtarević.