Mirnes Bajtarević za načelnika Općine Kakanj!

Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi simpatizeri Stranke demokratske akcije,

Koristim priliku da vam se zahvalim na srdačnosti, susretljivosti, otvorenosti i podršci koju ste nam nesebično pružali tokom proteklih mjesec dana. Pred nama je vrlo važan izazov kojem treba da odgovorimo zajednički, složno, sigurno i nepokolebljivo.

Pripala mi je čast, privilegija, ali ujedno i velika odgovornost da kao kandidat za načelnika Općine Kakanj predvodim tim hrabrih, odlučnih i lokalpatriotski orijentisanih kandidata sa liste Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće Kakanj.

Mi smo tim koji ima kontinuitet u djelovanju, odlučivanju i razvijanju našeg grada za dobrobit svih nas. Prije 8 godina zatekli smo i sanirali budžetski deficit prethodne vlasti, koja se maćehinski odnosila prema imovini i novcima svih nas.

U međuvremenu, Kakanj smo doveli u društvo odabranih lokalnih zajednica sa razvojnim i podsticajnim budžetom u iznosu od čak 30 miliona KM. Jedinstvenom, odgovornom i kontinuiranom politikom modernizovali smo urbani izgled našeg grada rekonstrukcijom glavne gradske saobraćajnice, izgradnjom nove saobraćajnice kod stadiona FK “Rudar”, zatim svečanim otvaranjem velelepnog arhitektonskog zdanja – nove zgrade Općine koje se ne bi postidjele ni mnoge zapadne lokalne samouprave, uređivanjem i izgradnjom kružnih tokova rasteretili saobraćaj, obnovom Doma kulture i otvaranjem Muzeja oživjeli kulturni život Kaknja.

Naravno, ovo je samo ilustrativno podsjećanje na neke od strateških projekata, kojih je, svakako, realizovano daleko više. Na tome se nismo zaustavili. Intenzivnim infrastrukturnim radovima širili smo i jačali sisteme vodovoda i kanalizacija, mreže rasvjete i lokalnih puteva u svim mjesnim zajednicama i selima.

Obnovili smo i proširili sistem daljinskog grijanja, obezbijedivši stabilnu i urednu isporuku toplotne energije, za razliku od okolnih gradova koji još uvijek bilježe isključivanja i redukcije. Pri tome treba naglasiti činjenicu da niti u jednom trenutku navedene investicije nisu išle preko leđa krajnjih korisnika u vidu povećanja cijene usluge.

Ravnomjeran razvoj urbanog i ruralnog u našem programu krajnji je prioritet. Stoga smo predizborni period u potpunosti posvetili neposrednom kontaktu sa našim sugrađanima, a postujući sve propise nadležnih organa u vezi pandemije COVID 19, ušli u svaki sokak, ulicu, saslušali njihove probleme i na bazi toga cjelokupan fokus stavili na sačinjavanje sveobuhvatnog plana djelovanja i rada u predstojećem mandatnom periodu.

Naše zajedništvo, kompetencije, htijenje i predanost kakanjskom zavičaju garant su daljnjeg unapređenja kvaliteta života u našem gradu.

Pozivam vas da 15. novembra iskoristite svoje pravo glasa, ukažete povjerenje kandidatima Stranke demokratske akcije Kakanj i time pokažete da nam je svima Kakanj na prvom mjestu!