Mirsad Zaimović: BH Telecom će donirati milion KM bolnicama i javnim kuhinjama

1000_1472423715vh-mirsad-zaimovic-7

Skupština BH Telecoma odlučila je da donacije od oko milion KM budu usmjerene kantonalnim zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na teritoriji FBiH.

– U narednim danima započet će raspodjela navedenih sredstava – rekao je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj su poslanici prihvatili Izvještaj o poslovanju BH Telecoma za prošlu godinu.

Tokom razmatranja Izvještaja šef Kluba SDA Ismet Osmanović izrazio je podršku na finansijskoj konsolidaciji i razvoju firme jer su “pozitivni trendovi za svaku pohvalu”.

– Ono što bude do nas spremni smo podržati kroz zakonske regulative da BH Telecom posluje što bolje – poručio je Osmanović.

Zastupnik SBB-a Munib Jusufović istakao je da se s pojavom novog menadžmenta u posljednje vrijeme primjećuju pozitivni znaci o pitanju odgovornosti.

– BH Telecom je odgovorna društvena kompanija koja sponzorira mnoge kulturne, vjerske i sportske događaje – kazao je nezavisni zastupnik Ilhan Bušatlić.

Zastupnik SDP-a Enver Bijedić napomenuo je da na ovom tržištu BH Telecom djeluje i nabavlja po zakonu za razliku od M:tel-a, koji djeluje kao privatno preduzeće sa sjedištem u Beogradu.

– BH Telecom terminalnu opremu (kompjutere, mobitele…) nabavlja u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, za šta treba oko pet mjeseci, a M:tel to isporučuje u roku od nekoliko dana – naglasio je Bijedić.

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zaključio je da je dobra praksa da se na ovaj način o BH Telecomu raspravlja i da se problemi razjasne sa zastupnicima.

– Predlažem da se ubuduće i uz naše izvještaje razmatra i izvještaj HT Eroneta i da skupa iznosimo viđenje poslovanja – dodao je Zaimović.

faktor.ba