Mještani protestvovali i zaustavili radove na putu u Čekrekčijama (Visoko)

Nakon što su se u petak, u popodnevnim satima, mještani Čekrekčija pobunili zbog dolaska mašinerije i početka radova na cesti u ovom naselju, radovi su u potpunosti obustavljeni, saznaje Visoko.co.ba.

Kako su nam ranije kazali, mještani nisu zadovoljni odlukom o tome koji dio puta i na kojoj dionici treba da se asfaltira.

Iz izvora bliskih Ministarstvu za unutrašnje poslove (MUP) ZDK, Visoko.co.ba saznaje da je osnovi razlog to što mještani ne žele da radovi krenu iz pravca koji je zamišljen, nego iz nekog drugog.

O cijeloj situaciji policijski službenici PS Visoko napravili su i zapisnik, ali policija nije zabilježila nikakvo ozbiljnije kršenje javnog reda i mira. Tačnije, na miran način dogovoren je prekid radova, dok se ne riješe  administrativne stvari između naručioca i izvođača.

Ubrzo nakon prvog teksta o ovim protestima mještana Čekrekčija, u komentarima na našem portalu oglasila se i Lejla Spaho, kao nadzorni organ ovog projekta, te vam njeno reagovanje prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija:

“Poštovana redakcijo , I ovaj put se moram oglasiti kao nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji lokalnog puta Čekrečije . Na žalost moram da konstatujem da je danas zaustavljen rad izvođaća iz Zavidovića ” MGV gradnja” koji je došao danas je prvi radni dan na gradilište u punom kapacitetu sa 8 radnika , dva kamiona i rovokopać sa uklanjanje ostataka asfalta. Ugovorenim radovima je predviđeno 420 m potpune rekonstrukcije puta sa novom kolovoznom konstrukcijom što bi uveliko doprinjelo boljim uslovima u putnoj mreži građanima MZ Čekrečije. Moguće je i da su pojedina domačinstva sa Vrela nezadovoljna ovakvim dijelom rekonstrukcije puta , ali to nije bio razlog za obustavljanje radova . Zastoj mašina i radnika izvođaća neko mora da plati, a to iznosi dnevno 800 KM.Da li je to trebalo mještanima ove mjesne zajednice? Svoje probleme su trebali riješiti putem Savjeta a ne sada kada je izvođać radova uveden u posao i kada štetu trpe svi .”, istaknula je Spaho.

Foto: Screenshot