Mještani Slapnice (Kakanj) u strahu: Ponovo prijavili pucnjavu u selu, metak kažu probio kauč unutar obližnje kuće!?

Prije nekoliko dana Pripadnici Policijske stanice Kakanj pokrenuli su kako su tada naveli veliku potragu za osobom koja je pucala na dijete iz vazdušne puške.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, incident se dogodio u mjestu Donja Slapnica povrijeđeno maloljetna osoba S. M. iz Kaknja.

Dijete je, prema izvještaju iz policije, povrijeđeno nakon što je nepoznata osoba pucala na njega iz vazdušne puške.

– Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzeli su istražitelji Policijske stanice Kakanj – saopćeno je iz MUP-a ZDK, međutim prema našim saznanjima nije se još ništa konkretno otkrilo oko ovog slučaja.

Nakon nove pucnjave strah u selu i mnogo pitanja!?

Naime, prema njihovim riječima sinoć je ponovo prijavljena pucnjava gdje je metak pogodio unutar obližnje kuće i navodno probio u kauč za sjedenje. Osim toga mještani kažu da su prestrašeni jer su sinoć navodno čuli pucnjeve sa obližnjeg brda. Mještani Slapnice pitaju: Šta radi lokalna policija i ima li napora da se ovaj slučaj riješi ili se čeka da neko ni kriv ni dužan nastrada. Ima li kraja ovoj agoniji kada je pucano na dijete a evo ponovo i na jednu kuću !?

Kakanjinfo