Mladost rutinski do pobjede protiv Veleža

Izabranici Edisa Mulalića uspjeli su bez većih problema da upišu pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv mostarske ekipe.  Današnju utakmicu bolje su otvorili Rođeni koji su imali incijativu na sredini terena u prvih 15 minuta, no nisu ozbiljnije zaprijetili golu Mladosti.

Prvu šansu imao je domaći tim u 21. minuti kada je Šišić iz dobre pozicije šutirao pored gola Veleža. Samo sedam minuta kasnije Mladost je povela sa 1:0. Sjajnu akciju odigrali su Lazić i Šišić, a nakon što je golman Veleža odbranio udarac Šišića na odbijenu loptu natrčao je Lazić koji je sa 20-tak metara postigao sjajan gol.

U finišu prvog poluvremena Mladost je udvostručila svoju prednost kada je fantastičan gol iz slobodnjaka postigao Arežina. U drugom dijelu gledali smo uspavanku, a oba trenera šansu su dala svojim rezervistama.

Mladost je mogla i ubjedljivije slaviti, ali je Trako u 81. minuti propustio sjajnu šansu kada je izašao sam ispred Abdihodžića, no šutirao je direktno u golmana mostarske ekipe.

Prijateljska utakmica: Mladost – Velež 2:0 Mladost: Velić, Isaković, Šišić, Rizvanović, Lazić, Arežina, Šečerović, Zahirović, Karahmet, Metalsi, Aganspahić.  Velež: Abdihodžić, Doljančić, Zvonić, Kuduzović, Petrović, Rodrigo, Panesso, Handžić, Mujezinović, Ovčina, Brandao.