MUJO FAFULIĆ – „ZA ŽIVOT BEZ USKRAĆENIH MOGUĆNOSTI“

mujo fafulic

(NEZAVISNI KANDIDAT ZA OV KAKANJ)

Mujo Fafulić je rođen 2.7.1976.godine u Kaknju. Oženjen i otac dva sina, studenta i srednjoškolca Po zanimanju je teolog.

U NVO-u je preko deset godina, kao aktivista i dugogodišnji volonter a Voditelj je Centra za podršku informisanja i zajedničko djelovanje Romskih NVO-a na području četiri Kantona u FBiH (ZDK, KS, SBK i HNK) koja okuplja 34 organizacije.

Nacionalni koordinator za Romed – program u BIH. Podršku programu daje Vijeće Evrope, Ministarstvo za ljudska prava, raseljena lica, izbjeglice BIH.

Predsjednik je Centra za podršku Roma Romalen Kakanj.

Drugi put je kandidat na Lokalnim izborima za Općinsko vijeće Kakanj 2016.

Bilans dosadašnjeg rada na području Općine Kakanj i doprinos za širu zajednicu?

Kroz raznorazne programe Romalen je zaposlila preko 30 osoba kroz ugovore o djelu sa određenim primanjima, a 6 su stalno uposleni kroz rad ove organizacije.

U sklopu redovnih aktivnosti Romalen godinama pruža redovno pomoć starijim i iznemoglim osobama preko 60 godina starosti a sa minimalnim prihodima.

Pomoć se sastoji u ishrani, lijekovima i ogrijevu.

CZP Romalen godinama ukazuje na potrebu pomoći mlađim bračnim parovima koje i sama pomaže.

Kroz jedan program ispomoći a koji traje (više od 3.godine), organizacija CZP Romalen koju predvodi Mujo Fafulić je pomogla više od 30 mlađih bračnih parova u prehrani, ogrjevu, odjeći, školskom priboru itd.

Osim toga prepoznatljivi su po pomoći i podršci u obrazovanju romske i neromske djece bez materijalnih mogućnosti.

Tu je prisutna i redovna edukacija za djecu koja zbog ekonomske situacije nisu u mogućnosti da se obrazuju, a u nastavnom procesu angažovan je pedagog i psiholog.

Osim toga Fafulić se tokom proteklog četverogodišnjeg mandata dotakao niz pitanja od zapošljavanja Roma, ostvarivanja svih ljudskih prava, a najviše programa stambenog zbrinjavanja u sklopu projekta kroz koji je u proteklom periodu osiguran krov nad glavom više romskih porodica.

Ove godine je Mujo Fafulić ponovo kandidat za Lokalne izbore sa parolom; ” „ZA ŽIVOT BEZ USKRAĆENIH MOGUĆNOSTI“

lokalni-izbori mujo fafliuc

Mujina poruka glasačima?

Mali, običan čovjek, bez posla, loše ekonomske situacije ima svoju osobnu vrijednost.

Kada treba da svoj glas da, kod pojedinih političara vrijedi a kada izbori odmaknu, poslije glasanja taj mali čovjek izgubi tu vrijednost.

Za mene kao kandidata svaki čovjek bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost uvijek ima svoju jednaku vrijednost, a svjedok za moje riječi je protekli rad koji je Muju podstakao da se kandiduje i bori Za „ŽIVOT BEZ USKRAĆENIH MOGUĆNOSTI“

H.H.(kakanjinfo.com)