Mulalić: “Ako treba spavaćemo na terenu”

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je na otvaranju sezone upisala tri vrijedna boda protiv ekipe Viteza.

Komšijski derbi odlučio je Milivoje Lazić sjajnim golom u 35. minuti susreta. Trener Mladosti Edis Mulalić je pobjedom debitirao na klupi Mladosti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Prvo kolo uvijek trasira neki put i nama je najbitnije da smo pobjedili. Prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni i mislim da smo kontrolirali igru cijelo prvo poluvrijeme. Vitezu nismo dali puno prilika i bitno je da znamo šta hoćemo. Teško je uraditi nešto za pet sedmica. Imamo kompletann novi tim i za pet sedmica ne može to zaživjeti i tačno se vidjelo da u nekim trenucima utakmice igrači su odsutni. Najbitnije je da smo zasluženo dobili ovu utakmicu”, rekao je Mulalić, te je dodao:

“Pratili smo igre Viteza i vidjeli smo da je Vitez napravio velike probleme Borcu. Ako neko misli da ćemo lako dobiti Vitez sa četiri-pet golova taj se grdno vara, jer nije to tako lako. Zadovoljni smo prvim poluvremenom i uz određene korekcije iz drugog dijela igre na neke duže staze ovaj koncept može zaživjeti. Cijele pripreme smo bili odsutni od kuće i ovu pobjedu poklanjamo našem predsjedniku. Čovjeku koji je sve ovo napravio i ova pobjeda će biti samo jedna u nizu. Na nama je da radimo i da znamo šta želimo. I mi smo imali određenih problema u sastavljanju kadra i zbog administracije, ali i zbog kaznih nekih igrača iz prošle sezone. Najbitnije je da smo sezonu otvorili pobjedom, vidjeli smo šta možemo, a na nama je da i dalje spavamo ako treba tu na terenu i rješavamo probleme koje imamo”, rekao je šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić nakon susreta na press konferenciji koja je održana u crvenom klupskom salonu.

U narednom kolu Mladost će na domaćem terenu ugostiti ekipu Željezničara.

(sportsport.ba)