Musemić: “Zahvaljujem se zeničkoj publici na vrijeđanju”

Fudbaleri Mladosti danas su na Bilinom polju poraženi od ekipe Čelika minimalnim rezultatom 1:0, ekipa iz Kaknja je odigrala prvo poluvrijeme dosta loše, ali u drugom su pokazali svoj kvalitet, koji im na kraju ipak nije donio ništa više osim poraza.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i gostujući trener Husref Musemić, koji je u drugom poluvremenu bio na “meti” domaćih navijača, prenosi sportsport.ba.

“Pokazali smo danas da smo ekipa koja zna igrati, koja ima dobar posjed, ali u prvom poluvremenu sem šanse Šišića nismo ništa uradili. U drugom poluvremenu je to bilo mnogo bolje i trkačke, te agresivnije dosta, možda je rezultat mogao biti i drugačiji. Možda da je igrao Mićo Kuzmanović danas, to bi bilo dosta drugačije na terenu. Ništa, čestitam Čeliku na pobjedi i zahvaljujem se objektivnoj zeničkoj publici na vrijeđanju” istakao je Musemić.

Mladost je i bez nekoliko standardnih igrača pokazala kvalitet.

“Brkić je imao ti žuta kartona, Kuzmanović je bio povrijeđen, nismo htjeli da rizikujemo. S njima dvojicom mi smo sasvim druga ekipa, naš je plan da što prije riješimo opstanak, dok god postoji teorija da ispadnemo, mi moramo da riješimo pitanje opstanka što prije. Nadam se da će to biti naredne subote u utakmici protiv Širokog Brijega, a onda u narednim utakmicama poslije dati šansu i ostalim igračima” kazao je Musemić.