MUSTAFA s BABOM u prodaji: Nas SEDMORO sve radimo a NIJE ME STID ništa da radim I ZARADIM

Derviš Garanović, demobilisani borac i njegov sin Mustafa su pravi dokaz kako nije rješenje samo napustiti BIH i otići iz nje, već kako se i boriti za o(p)stanak.

Naime. ova sedmočlana porodica, otac, majka i petoro djece žive i rade od proizvoda poljoprivrede i uzgoja stoke imaju i 12 krava. Iz Šerića, mjesta Javorje na 800 metara nadmorske visine domaća hrana je dokaz da se uzgojila u pravoj prirodi sa poznatog mjesta nedaleko od Zenice a ova porodica svi skupa složno rade, žive i grade.

Šljivov džem, sirće, sok od drijenova, luk, krompir, tikva, domaća jaja, su samo neki od njihovih proizvoda. Derviš i njegova hanuma su u sve poslove od malih nogu uključili i svoju djecu koja svako na svoj način pomažu svojim roditeljima.

Gavranović ističe da porodicu treba sakupljati i držati na okupu, da im ne treba tek tako dozvoliti da razmišljaju da idu odavde, nego zapravo da treba da grade svoj toprak svojim radom.

Mustafa je za nas i sve koji budu gledali imao lijepu poruku “Ako Bog da, ne razmišljam da idem odavde, ima i ovdje NAFAKE, treba se boriti” kaže osamnaestogodišnjak.

Uživajte u ovoj pozitivnoj i lijepoj priči YouTube kanala Narodna iTV/Priče iz naroda.

Demobilisani borac i njegov sin. Hvala ko podijeli i objavi ovu pozitivnu priču da je video što veći broj ljudi. Ovim ljudima to znači….da sutra kupite pravu zdravu domaću hranu kod njih.