Na Rudaru tri pojačanja

Pored golmana Amira Bekana, jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Rizvanović, Fadil Čizmić i Adnan Hrelja

Dva dana prije prozivke i početka priprema za novu sezonu Zeleno-crni su riješili igračku križaljku i već sad se može reći da u novoj sezoni mogu imati značajnu ulogu i ostvariti bolji plasman u odnosu na prošlosezonski.

Prvo je riješeno pitanje trenera i na toj delikatnoj poziciji ostaje ambiciozni Fadil Hodžić, koji je generalnom sponzoru Edinu Begovcu predložio angažiranje ciljanih pojačanja. Pored golmana Amira Bekana dovedena su još tri provjerena igrača od kojih su dvojica povratnika: Fadil Čizmić (1991.) i Adnan Hrelja (1994.) koji su protekle sezone branili boje Olimpika odnosno Sloge Simin Han.

Čizmić i Hrelja su izrazili svoje zadovoljstvo što će ponovo nositi Zeleno-crni dres i nastupati pred Rudarevom publikom.

-U Rudar smo se vratili zbog glavnog sponzora Edina Begovca s kojim smo ranije imali uspješnu saradnju i očekujemo da će ta uspješnost biti nastavljena, posebno na terenu, kazali su prilikom potpisa ugovora novi-stari članovi Rudara Fadil Čizmić i Adnan Hrelja.

Postignut je dogovor i sa iskusnim Mirzom Rizvanovićem (1986.) koji je posljednje tri godine branio boje dobojske Mladosti, u koju je došao kada je na čelu ovog kluba bio Edin Begovac.

-S obzirom da mi je istekao ugovor sa Mladosti prihvatio sam ponudu glavnog sponzora Rudara Edina Begovca s kojim sam već imao saradnju i zbog njega sam došao u Rudar, čije se ambicije poklapaju s mojim i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti željeni cilj, istakao je Mirza Rizvanović.
Prema riječima Edina Begovca Zeleno-crni će angažirati još dva provjerena igrača s kojima su pregovori u završnoj fazi.
Prozivka igrača Rudara zakazana je za nedjelju 1.jula, sa početkom u 17,00 sati, kada će i zvanično početi pripreme za novu sezonu.