NA VLAŠIĆU ODRŽAN PRVI LJETNI ODBOJKAŠKI KAMP ZA DJEVOJKE I DJEVOJČICE MOVEMENT – UJEDINJENJE KROZ SPORT 

Prvi ljetni odbojkaški kamp MOVEMENT (Mountain volleyball, education and mentorship camp) – ujedinjenje kroz sport održan je od 21 – 23. jula 2023. godine na lokalitetu EKO-FIS Vlašić, a u organizaciji predstavništva strane nevladine organizacije DTCare.

Na kampu su učestvovale djevojke i djevojčice OK “Travnik” i OK “Victoy” Novi Travnik, a kamp je posjetila i premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić.

Kamp je bio odlična prilika za intenzivno sportsko druženje, igru, edukaciju i razgovor.

– Kroz tri dana druženja, radili smo na unaprjeđenju komunikacije, timskog duha ali i osjetljivih tema kao što su vršnjački pritisak i osobna sigurnost kako u stvarnom tako i u digitalnom svijetu.

Organizirane su i posebne sesije za druga polja od potencijalnog interesa za djevojke kao što su medicina, znanost, inženjering, astronomija, psihologija, filozofija i sigurnost kao svojevrsni izbor za buduće studije ili zanimanja – saopćili su organizatori.

Ovo je prvi kamp ovakve multidisciplinarne prirode koji je okupio mentore i volontere kako iz BiH tako i iz SAD i predstavlja početak za druge slične kampove za poboljšanje kvalitete društvene interakcije, pomirenja i razumijevanja među mladim u BiH.

DTCare/Press služba ZDK