Načelnik Bajtarević predlaže da dvorana B nosi naziv “Dvorana Anes Begić” po (rahmetli) mladom košarkašu

Načelnik Bajtarević uputio zvaničan prijedlog Općinskom vijeću: Dvoranu B JU KSC nazvati imenom “Anes Begić” Nakon što je iz JU KSC Kakanj stigla inicijativa, i nakon što je ista razmotrena u nadležnoj općinskoj službi, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević je Općinskom vijeću Kakanj uputio zvaničan prijedlog da se dvorana B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj zvanično zove “Dvorana Anes Begić”.

Načelnik je uputio i riječi sjećanja na mladog Kakanjca, uspješnog mladog košarkaša, kakanjsko dijete koje je bilo za primjer u školi, mektebu, na sportskom polju, svuda i svakom mjestu, a koje nas je prerano napustilo nakon teške bolesti:”Kakanj će se vječno sjećati tebe, tvoje mladosti, tvoje želje za životom, tvoje neustrašivosti i hrabrosti. Utihnuo je tvoj glas, ali ćemo tvoj glas čuti u onom neponovljivom zvuku kada se zatrese košarkaška tabla u dvorani koju ćemo nazvati tvojim imenom.

Nema više tvoga lika među nama, ali ćemo te vidjeti u svakoj košarkaškoj lopti koja poleti ka obruču.Nema više tebe, ali ćeš živjeti u svakom novom dječaku koji neustrašivo juri da postigne koš.I kad jednog dana nama svima semafor odsvira kraj, doći će opet novi dječaci da se bore za loptu pod obručem. I oni će znati za tebe, mi ćemo im pričati.I oni će biti kao ti, hrabri, neustrašivi, poletni, pravi mali košarkaški virtuozi”, napisao je načelnik Bajtarević.