Načelnik Bajtarević u Sarajevu položio cvijeće i odao počast čuvenom kakanjskom ljekaru dr. Elvedinu Zvizdiću

Na treću godišnjicu njegove smrti

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević jutros je u Sarajevu položio cvijeće i odao počast čuvenom kakanjskom ljekaru Elvedinu Zvizdiću.

Načelnik je na mezar znamenitog kakanjskog ljekara dr.Elvedina Zvizdića, na treću godišnjicu njegove smrti, položio ljiljane, a potom je proučio Fatihu. Na ulazu u sarajevsko mezarje Grličića Brdo (Sedrenik) načelnika je dočekao mladi Abdel ef. Fejzić, imam u džamiji u blizini koje se nalazi mezar dr.Zvizdića.

„Doktor Elvedin Zvizdić je svoju plemenitu ljekarsku misiju obavljao krajnje posvećeno i zbog toga uspomena na njega živi u srcima brojnih građana Kaknja. Došao sam danas na mezar dr. Zvizdića da odam počast, u svoje ime, i u ime građana Kaknja. Doktora Zvizdića nismo i nećemo zaboraviti jer njegova humanost treba da služi kao primjer svima nama“, rekao je načelnik Bajtarević.Podsjetimo, u Sarajevu je 29. januara 2018.godine u 79. godini preminuo poznati kakanjski ljekar – ginekolog Elvedin Zvizdić. Od 1964. godine – kada je diplomirao na sarajevskom Medicinskom fakultetu – dr. Elvedin Zvizdić je gotovo cijeli radni vijek proveo u kakanjskom Domu zdravlja uspješno liječeći građane Kaknja i od najtežih vrsta bolesti.