Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević ugostio svoje Kakanjce iz dijaspore: Uz kafu i druženje upriličena i promocija turizma s akcentom na Ponijere

U sklopu Kulturno-sportske manifestacija “Kakanjski dani” u obližnjem ugostiteljskom objektu “Europa” koji se nalazi u Sportskoj dvorani Kakanj večeras je organizovano zajedničko druženje i kafa načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića s Kakanjcima koji žive u dijaspori.

Načelnik Kaknja na prigodan domaćinski način ugostio je svoje Kakanjce iz dijaspore koji su bili u prilici da večeras dođu, razgovaraju, popiju zajedničku kafu i razmijene svoja iskustva te daju svoje prijedloge o bilo čemu što je korisno za naše građane u Kaknju i dijaspori.

Naime, tradicija manifestacije u Kaknju je i ove godine okupila zavidan broj posjetilaca na svim događajima a organizatore Općinu Kakanj i JU Kulturno-sportski centar Kakanj posebno raduje činjenica da su brojke zaraženih koronavirusom povoljne te da se uspjela stvoriti ljepša i ugodnija atmosfera shodno epidemiološkim mjerama.

“U sklopu Kakanjskih dana upruiličen je ranije – Sajam lokalnih zajednica a evo i Dani kakanjske dijaspore uz Promocija turističkih potencijala s akcentom na Ponijere. Ova druženja i prezentacije u najboljem svijetlu ukazuju na nastavak strategije kako zadržati ljude koji turistički dolaze u Kakanj. Kakanjski dani su postali brend i to znamo zato što ljudi koji dolaze iz dijaspore, planiraju svoje odmore u vrijeme održavanja Kakanjskih dana ašto nas veoma raduje. Žao nam je što mnogi koji su planirali nisu tu jer su mnogi i ranije zbog svojih obaveza morali da se vrate u zemlje u kojima žive i rade ali su uvijek dobro došli. Njihova ljubav je prisutna uvijek prema kakanjskom zavičaju i hrabra životna borba Kakanjaca ma gdje se nalazili i ma šta radili i drago mi je da vidimo mnoge od njih”, kazao je načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

Pokrovitelj već tradicionalnih Kakanjskih dana je Općina Kakanj koja je, kako je kazao načelnik Mirnes Bajtarević, kao i prethodnih godina planirala i osigurala sredstva u budžetu općine za ovaj događaj.

Kakanjinfo.com