Načelnik Nermin Mandra uputio izraze podrške narodu Republike Turske, na trgu u općini Aliağa (Izmir) pozdravljen snažnim aplauzom i ovacijama

U ponedjeljak, 18. jula 2016. godine, nekoliko hiljada građana općine Aliağa koja se nalazi u regiji Izmir i koja se prije nekoliko godina bratimila sa Općinom Kakanj, održalo je na gradskom trgu veliki skup sa ciljem da izraze negodovanje protiv pokušaja državnog udara u Republici Turskoj.

Zajedno sa svojim sugrađanima skupu su prisustvovali i načelnik Općine Aliağa Serkan Acar, vijećnici lokalnog parlamenta i drugi zvaničnici, ali i gost iz Bosne i Hercegovine – Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj, čije su obraćanje okupljeni građani dočekali i ispratili ovacijama i snažnim aplauzom pozdravljajući tako njegov dolazak i dolazak delegacije iz Kaknja i njihovu namjeru da prisustvom skupu podrže narod Republike Turske.

Prisutnima na velikom skupu načelnik Mandra je poručio da je u najtežim ratnim vremenima narodu BiH koji je bio pritisnut ratnim nedaćama puno značila podrška i pomoć koju su dobili iz Republike Turske i drugih prijateljskih zemalja, i da puno znači i pomoć  koja u današnjici stiže u BiH od naroda Turske, te da je on sada došao da izrazi podršku narodu Turske i Općini Aliağa sa kojom Kakanj njeguje lijepe, bratske i prijateljske odnose, te saradnju na planu kulture.

U okviru posjete bratskoj općini Aliağa načelnik Nermin Mandra predvodi delegaciju sastavljenu od nekoliko vijećnika i općinskih službenika.

Općina Aliağa u Kaknju je prije nekoliko mjeseci izgradila sportski poligon i dječije igralište koje nosi naziv “Park prijateljstva” ukupne vrijednosti oko 100.000 KM, a svake godine članovi KUD-a “Fadil Dogdibegović Dikan” Kakanj u aprilu putuju u općinu Aliağa kako bi nastupili u programu kojim ova općina obilježava 23. april – Dan nacionalnog suvereniteta Turske i Dan djeteta.received_1400941866588487