Najava: Danas prijem a sutra na Ponijerima otvoreno prvenstvo u radio goniometriji pod nazivom „Kakanj Open 2016“

kakanjopenradsio

U proteklom periodu članovi radio kluba učestvovali su na šest ARG takmičenja koja su do sada organizovana u Bosni i Hercegovini na kojima su ostvareni dosta dobri rezultati.

O aktivnostima radio kluba Kakanj E73EKK u proteklom periodu za kakanjinfo iz su nam istakli;

“Tri naša takmičara su učestvovala i na balkanskom šampionatu  u ARG-u u sastavu reprezentacije BiH  na kojem su osvojili jedu zlatnu i jednu srebrenu medalju. Isto tako se učestvovalo na svjetskim i međunarodnim KT (Kratki Talas) takmičenjima na kojima se ove godine postižu znatno bolji rezultati u odnosu na predhodne godine i pored vrlo skromne i stare opreme. Ove godine imali smo i 6 mladih operatora u sastavu reprezentacije BiH na svjetskom KT takmičenju IARU regiona.

Jedan  naš član bio je u sastavu BiH koji su bili na YOTA kampu mladih radio amatera održanom u Wagrainu (Austrija) na kojem je učešće uzelo 30 zemalja svijeta”.

Proteklih mjesec dana aktivnosti članova radio kluba Kakanj bazirane su na pripremi i organizaciji  otvorenog prvensta u Amaterskoj radio goniometriji pod nazivom  „Kakanj Open 2016“ koje će se i ove godine održati na izletištu Ponijeri. Prema nezvaničnim prijavama očekujemo oko 100 takmičara iz 15-ak radio klubova kao i potvrde dolaska jedne ekipe iz Crne Gore-Podgorica i jedne ekipe iz Srbije- Sombor.

Večina prijavljenih takmičara doći će na Ponijere u subotu i isti će biti smješteni u privatnim vikendicama.

U subotu biti će organizovano zajedničko druženje svih gostiju i domačina na platou ispod ski staze.

Dolazak i prijava svih takmičara i gostiju je u nedelju 14.08.2016 godine do 09:00 sati a svečano otvorenje takmičenja je planirano u 10:00 sati a start prvih takmičara u 11:00 sati,podjela medalja i pehara za najbolje je u 16:00 sati.

Hamid Hadžić/kakanjinfo