Najava nezapamćenog zločina: Putin prijeti da će nakon 19 sati sravniti sa zemljom istočni Halep

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dao je posljednje upozorenje pobunjenicima protiv režima Bashara al-Assada, koji pružaju otpor u istočnom dijelu Halepa.

1000_1478263241halep-sirija-650x365

Dok ruska flota zauzima svoje položaje u Mediteranu, predvođena nosačem zrakoplova Admiralom Kuznjecovom, Putin je proglasio humanitarni 10-satni prekid vatre od danas u 9 ujutro do 19 sati navečer. Nakon toga nastat će pakao.

Naime, Rusi tvrde da su otvrili osam kridora za izaz iz istočnog Halepa. Šest koridora namijenjeno je za civile, a dva za borce. Koridori su, tvrdi Moskva, otvoreni za sve koji žele napustiti taj grad, a zatvorit će se danas navečer. Kada zađe sunce, najavila je ruska vojska, počinje bombardiranje koje će sravniti sa zemljom sve što je ostalo od istočnog Halepa.

Pobunjenici su već odbili predaju, a tvrde da i kad bi željeli predati se ne mogu. Koridori, kažu, ne postoje.

Pobunjenici su proteklih dana pojačali svoje napade na zapadni dio grada, gdje se nalaze snage odane Assadu, kako bi se probili iz okruženja i povezali svoj dio Halepa sa dijelom grada pod nazivom Salahedin, koji je također pod kontrolom pobunjenika. Kada bi uspjeli probiti opsadu, pobunjenici i stanovnici istočnog Halepa konačno bi mogli dobiti prrijeko potrebnu hranu, lijekove i municiju.

Faktor