Najava: U drugoj polovini augusta u Kaknju “Kraljev fest”

13690592_910306362430230_7029418581266331174_n

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, Udruženje mladih “AlterVal” Kakanj i video produkcija „Frame production“  u Kaknju će, u drugoj polovini augusta, organizirati Kulturno-umjetnički festival „Kraljev fest 2016“. Festival će biti održan u parku Doma kulture i na platou Sportske dvorane Kakanj.

Festival potencira i forsira iskorištavanje omladinskih kapaciteta Kaknja u cilju afirmiranja mladih ljudi na poljima kulture i umjetnosti, te dizanja kulturne svijesti. Osim toga festival promiče navedene ciljeve i kroz nastupe afirmisanih umjetnika i umjetničkih skupina iz regiona.

Naziv „Kraljev Fest” predstavlja važnu simboliku i historijsku promociju područja općine Kakanj kao nekadašnjeg glavnog središta srednjovjekovne Bosne. Osim toga, misija ovog festivala je također da povezuje omladinsku populaciju, kao i da obogaćuje kulturno-umjetnički život omladine na području općine Kakanj.

“Ove godine sigurno vam donosimo mnogo noviteta u okviru Kulturno-umjetničkog festivala „Kraljev fest“. Više informacija očekujte u narednom periodu”, poručuju organizatori.

Na prošlogodišnjem “Kraljevom festu” mladi iz Kaknja i okoline su uživali u nastupima Alpha banda, DJ Infecteda, DJ Zlatka Durakovića aka. Mixmastera Zlee, AlterVal banda, te DJ Marine Mimoza. Prošle godine “Kraljev fest” zvanično je zatvoren koncertom repera Frenkiea i Kontre, koji su uz podršku DJ Indiga napravili nezaboravnu atmosferu u parku Doma kulture u Kaknju.

 

 

Općina Kakanj