Najava: Večeras u 19.00 h ispred kakanjske pošte koncert pod nazivom „Noć sevdaha

“U četvrtak 24.septembra u 19.00 sati, na otvorenom prostoru ispred pošte u Kaknju, bit će upriličen koncert pod nazivom „Noć sevdaha“.

Uz strogo poštivanje svih mjera zaštite izrečenih u okviru borbe protiv širenja koronavirusa, na koncertu će biti izvedeno 12 prelijepih sevdalinki.Na sceni će biti Gradski hor „KASIOPEJA“ Zenica, Harmonikaški ansambl „ANANTANGO„ Zenica, šest mladih solista iz Kaknja i Zenice, te Rudarska glazba Kakanj. Dirigenti će biti Aldina Aganović i Arnes Bajramović. Organizaciju koncerta pomogla je Općina Kakanj.

Cilj nam je da u ovom teškom vremenu unesemo u srca ljudi radost, pjesmu i osmijeh, te da sve one koji te večeri izađu u šetnju oraspoložimo“, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Neće biti stolica, neće biti gužve, a oni koji te večeri budu na gradskoj šetnici uživat će u sevdalinkama izvedenim u novoj verziji.

Bit će to spoj hora, harmonika i duvača.Pozivamo građane da u četvrtak uživaju u sevdahu, da zapjevaju zajedno s izvođačima, ali i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od širenja koronavirusa.