Najbrojniji ovogodišnji skup SDA Kakanj desio se u Brnjicu!

img_8371-1-800x445

SDA Kakanj je sinoć 29.09.2016. je održala svoj pretposljednji predizborni skup pred Lokalne izbore 2016.

Pred blizu 1000 mještana i posjetilaca sela Hrastovac, Slivanj, Brnjic, Turalića, Starposla, Dubovog Brda predstavljeni su SDA kandidati za Općinsko Vijeće Kakanj i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika općine Kakanj gospodina Nermina Mandre.

Pred prisutnima su govorili kandidati koji gravitiraju ovom kraju.

Prije predstavljanja kandidata za OV ispred SDA prisutnima se obratio Predsjednik SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović. U svom govoru gospodin Zaimović je u kratkim crtama prisutne upoznao sa aktivnostima koje je Općina i općinski načelnik vodili u protekle četiri godine i planovima za razvoj sela i grada u narednom mandatu. Istakao je da samo SDA ima potencijal da nosi razvoj općine Kakanj. Samo SDA kadrovi imaju znanje i potrebno iskustvo da svu svoju snagu stave na raspolaganje Lokalnoj zajednici i njenom napretku. Istakao da samo Nermin Mandra može odgovoriti izazovima koji su postavljeni pred Općinu.

img_8277

Admir Merdić je pozdravio prisutne, zahvalivši se za prisustvo predizbornom skupu naglasio je važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA i načelnika Mandru dajući značaj nastavku započetih projekata i njihovom završetku u narednom četverogodišnjem mandatu.

img_8290

Gospođica Lejla Delić će istakla važnost glasanja na izborima posebno ističići značaj glasanja za žene. Nalisti SDA je 14 žena i pozvala je prisutne da prilikom glasanja daju glas i ženama jer SDA žene su stručne i obrazovane i znat će se nositi sa izazovima koji su pred njima.

img_8313

Nosilac liste Džemal Bečirhodžić je u svom govoru posebno naglasio značaj glasanja za načelnika Mandru navodeći značajne projekte koji su realizirani u protekle četiri godina od kad je preuzeo dužnost načelnika.

img_8340

img_8345

Kandidat za načelnika koalicije SDA-SBB gospodin Nermin Mandra u svom obraćanju je naveo kakvo je stanje zatekao u općini preuzimavši dužnost. Zahvalio se na prisustvu svim posjetiocima. Posebno je iskazao zahvalnost predstavnicima boračkih populacija, Ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca što su prisutni na predizbornom skupu SDA i što su uz SDA.

img_8371

Gospodin Mandra je u obraćanju je posebno naveo važnost nastavka aktivnosti oko Lokalnog ekonomskog razvoja i provođenju mjera za uspješan razvoj općine Kakanj, kako infrastruktura tako i poduzetništva, privrede, poljoprivrede ali i kulture i sporta.

img_8381

Pozvao je prisutne da budu dio pobjedničkog tima da budu i oni članovi SDA porodice.

Poslije preedizbornog skupa upriličen je druženje mještana sa kandidatima i kadrovima SDA.

Fotogaleriju sa skupa u Brnjicu možete pogledati na zvaničnoj facebook stranici SDA na linku:

https://www.facebook.com/sdakakanj.ba/

SDA KAKANJ