Nakon izbora Nermina Mandre za predsjednika SDA Kakanj, slijedi re/izbor predstavnika za mlade i žene

Nakon prošlomjesečnog izbora OO SDA Kakanj za novo rukvoodstvo stranke, stranka je održala izbore za predsjednika, potpredsjednike i članove Izvršnog odbora a predhodili su raniji izbori za članove Mjesnih odbora.

Skupština koja broji 100 članova je izabrala novo rukovodstvo OO SDA Kakanj. Jednoglasno za predsjednika OO SDA Kakanj za naredni četverogodišnji mandat je izabran Nermin Mandra aktuelni zastupnik u Parlamentu BiH i Predsjednik Povjereništva SDA Kakanj.

Za dva potpredsjednika su izabrani Mirnes Bašić i Džemal Bečirhodžić. Za nove članove Izvršnog odbora SDA Kakanj su nakon glasanja izabrani: Mirsad Zaimović, Edin Aliefendić, Mirza Mušija, Aldin Šljivo, Samir Selimović, Muamer Čelebić, Sead Imamović i Ajla Čišija.

U Izvršni odbor će pored izabranih članova po funkciji će ući danas izabrani predsjednik OO SDA Kakanj i potpredsjednici, kao i predsjednik Asocijacije mladih, predsjednica Asocijacije žena, šef kluba u Općinskom vijeću Kakanj i sekretar koji će naknadno biti izabrani.

Od ukupno 96 delegata glasanju je pristupilo njih 95. Važećih glasova je bilo 93 dok su dva glasa bila nevažeća. Skupština OO SDA Kakanj je za predsjednika SDA ZDK predložila aktuelnog predsjednika SDA ZDK Miralema Galijaševića.

Za Izvršni odbor SDA ZDK predloženi su Muamer Mandra i Almedin Aliefendić.

Kako naš portal izvoru bliskom SDA Kakanj saznaje u skorije vrijeme će se konsolidovati redovi i u AM I Asocijaciji žena, pa ćemo imati infomaciju o kojim se imenima radi.