Nakon nezakonite odluke vrha SDP BIH o kandidaturi /DINE MIMIĆA/za mjesto predsjednika u Kaknju, Mimić ostaje vjeran partiji!

Iako nezakonita odluka vrha SDP BIH, Dino ide sa ciljem Jačanja razvoja SDP-a po principu – SDP ZA SVE NAS!

Jučer u 17:00h u prostorijama Omladinskog centra JU KCS Kakanj je organizovan sastanak članova SDP KAKANJ u cilju razgovora sa svim zainteresovanim članovima i simpatizerima OO SDP BIH Kakanj, te su isti upoznati sa svim već aktulenim dešavanjima vezanim za kandidaturu Dine Mimić-a za predsjednika OO SDP KAKANJ na ovogodišnjim unutarpartijskim izborima.
Takođe, ovaj kandidat je pred pred punom salom Omladinskog centra je dan ranije obavijestio svoje drugove, simpatizere stranke i prijatelje da je dobio nezvaničnu informaciju da je Kadrovska komisija odbila njegov prigovor, a sve detalje je objavio na facebook profilu a koje u obliku sapštenja penosimo u cjelosti.

Bez obzira na nepravdu koja mu se nanosi i negodovanje prisutnih članova kakanjskog SDP-a ovim potezom jučer je pred mnogobrojnim članovima na sastanku izjavio da ostaje vjeran partijii i da će se ponašati u skladu da Odlukom iste, iako Mimić ima i osnova da tuži SDP BIH nakon ovakve odluke.

Prema njegovim riječima sumnja da će napraviti taj potez jer kako kaže on za razliku od odgovornih za ove poteze ima dozu odgovornosti prema onima koji su mu dali i daju podršku a to su vjerni članovi unutar partije.

Nikad više okupljen broj članova kakanjskog SDP-a u zadnji par godina podrške na jednom mjestu.

?

KAKANJINFO.COM

?
?
?