Nakon objave da je izgubio tužbu: Reagovanje Zaimović Mehe prenosimo u cjelosti

Na email adresu našeg portala je stiglo i reagovanje (odgovor) Mehe Zaimovića na tekst pravosnažne presude dobijene od strane Mirsada Tokalića a u vezi dešavanja u tom periodu i nakon njega, u kojem se navodno nadovezuje spominjanje njegovog imena u kontekstu priče o CC1.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu. Tako da ste i kao stranka (korisnik) upoznati, sa pravima portala na materijale a to govori samo po sebi da na dostavljeni materijal mi nemamo odgovornost ukoliko ga sami nismo objavili kao lični stav ili objavu.

Reagovanje Zaimovića prenosimo u cjelosti: “U svrhu ispravnog informisanja javnosti oko dešavanja vezanih za CC1, a sada Real Centar te u svjetlu nedavno objavljenog članka u kojem se izokreće cjelokupna situacija te blati moje ime nužno je objaviti sljedeće činjenice potkrijepljene relevantnim dokazima:

  • Rješenjem o namirenju Suda u Kaknju pravosnažnim 14.02.2019. preduzeće Adria Novi Kapital vlasnika Mehe Zaimovića je kao žirant platilo dug preduzeća K&B u iznosu od 1.615.419KM.
  • Preduzeće K&B u vlasništvu Tokalića je ovim ostalo dužno iznos od 1.615.419KM prema preduzeću Adria Novi Kapital u vlasništvu Mehe Zaimovića.
  • Tokalići su preduzeće K&B  stavili u stečaj tako da ne bi isplatili navedeni dug.
  • Tužba Mirsada Tokalića o kojoj se govori u prijašnjem članku još nije okončana i kada to bude završeno javnost će biti obavještena. Ovdje se radi o puno manjem iznosu (56.000KM), u odnosu na gore već utvrđen dug.

Iz svega gore navedenog i potkrijepljenog relevantnim dokazima može se lahko zaključiti ko je ustvari manipulator te ko je kome ostao dužan.

Meho Zaimović

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Kakanjinfo.com, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Kakanjinfo.com ili materijale koji su dati portalu na korištenje.