Nalić: Meč protiv Mladosti je najvažniji otkako sam u Slobodi

Mladost DK će 2018. godinu završiti gostujućim susretom protiv tuzlanske Slobode.

Zlatan Nalić je istakao da je ovo najvažnija utakmica za tuzlanski tim otkako on sjedi na klupi.

“Posljednja utakmica na Tušnju koju smo dugo priželjkivali, ovo je najvažnija utakmica za Slobodu otkako sam ja ovdje došao. Sa ovom utakmicom se opraštamo od ove godine, sa ovom utakmicom ulazimo u ciklus gdje možemo na miru razmislimo šta ćemo i kako ćemo na polusezoni. Mi smo ekipa koja je uzela mnogo više bodova nego što je realno, sve te zasluge pripadaju mojim igračima koji su u sve i jednoj utakmici izlazili iz svoje kože i prevazilazili sami sebe preko 150%. Nije nas strah pobjeđivati, naprotiv, lijepo nam je”, rekao je Nalić.

“Što se tiče generalne slike lige i tabele mislim i tvrdim da svi do četvrtog mjesta su uvučeni u borbi za opstanak. Ne znam kako vi na to gledate, ja mislim da Slobodi treba 6-9 bodova da bi bili siguran premijerligaš sljedeće godine. Sa tim pristupima ulazimo u ovu utakmicu koja nam je na život i smrt. Imamo još jedan problem – nedostatak naših vijernih navijača, nažalost ovu utakmicu igrat ćemo pred praznim igralištem, ali mislim da će se oni ipak čuti sa okolnih brda i mislim da ćemo ujedinjenim snagama ostvariti ta tri poena koja su jako, jako važna za Slobodu”.

Nalić će na raspolaganju imati sve igrače.

“Svi su nam igrači dostupni, imali smo povredu Hodžića koji se vratio u protekloj utakmici, i on je dostupan za ovaj roster koji će nastupati i Hadžanović je odradio svoju kaznu nakon isključenja protiv Širokog”, kazao je mladi stručnjak.

Tony Livančić koji je svojim golom donio pobjedu protiv Radnika smatra da Slbooda može do pobjede.

“Sigurno da nas čeka teška utakmica protiv Mladosti. Pokazali su da su dobra ekipa, prvenstvo su otvorili loše, ali poslije su se digli, rezultati njihovi to pokazuju, iznad nas su. Kao što nas šef uči, ova utakmica nije za tri, već za šest bodova. Što se mene tiče jako sam sretan što sam postigao gol za pobjedu. Svaki rad i trud se isplati i kad tad se vrati, nadam se da ću dobiri priliku i ovoj utakmici i ako Bog da doprinijeti da pobijedimo. Ekipa dobro radi i trenira i rezultat sigurno neće izostati ak oekipa da svoj maksimum kako trener od nas očekuje i traži”, rekao je Livančić.

Meč se igra na Tušnju u subotu od 13 sati.