NALIĆ PREUZEO SLOBODU: Ovo je moja kuća, nije me strah započeti “Misiju Evropa”

Zlatan Nalić danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Slobode.

Nakon dva kola Tuzlaci imaju poraz od Zrinjskog i remi sa Zvijezdom 09, a Nalić je na početku svog izlaganja pred novinarima na Tušnju kazao kako je upoznat sa igračkim kadrom i onim što Sloboda može, jer je pratio treninge i utakmice.

– Ovo je moja kuća. Za mene je čast i privilegija voditi Slobodu. Moj otac je nekada igrao za Slobodu, vezani smo za ovaj klub i meni je čast voditi Slobodu. Ovo je ostvarenje sna – kazao je Nalić, a zatim nastavio:

– Dolazim na već postavljen i napravljen igrački kadar i nećemo praviti radikalne poteze. Trebaće nam vremena da ostvarimo pomake na terenu, nakon mjesec, dva, može se sumirati šta nam treba. Nije me strah ni sa jednim klubom započeti “Misiju Evropa”. Ako Sloboda dođe u takvu situaciju možemo od zime planirati i to. Vidjet ćemo gdje nam trebaju pojačanja.

Što se Nalića tiče, igračku karijeru započeo je na Tušnju, nastavio u Srbiji, Grčkoj i Švedskoj. U trenerskoj karijeri bio je član tima U21 reprezentacije Švedske koja je osvojila naslov prvaka Evrope, a radio je i kao konsultant brojnih evropskih klubova.