Naša stranka Kakanj: Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naše iskrene i dobre namjere

Zvanični rezultati izbora još nisu objavljeni, ali već se na osnovu preliminarnih rezultata može govoriti o uspjehu ili neuspjehu politièkih stranaka koje su ponudile kandidate za Općinsko vijeće, odnosno za načelnika općine.

Poslali smo upit lokalnim strankama – Kako komentarišete organizaciju izbora i izborne rezultate u svojstvu predsjednika političke stranke kojoj pripadate a koja je dobila povjerenje građana i koliko ste zadovoljni?

Dobili smo i odgovore:

“S obzirom na sve učestalije žalbe i nezadovoljstvo rezultatima izbora pojedinih političkih subjekata, smatram da ponovo nije uloženo dovoljno napora da građani i građanke povjeruju da su učestvovali na fer i korektnim izborima. Uvažavajući poteškoće koje je prouzrokovala pandemija, smatram da se ponovo nije posvetilo dovoljno pažnje obuci predsjednika i članova biračkih odbora.

Ovu tvrdnju temeljim na činjenici da se ponovo na mnogim biračkim mjestima ostalo do ranih jutarnjih sati, bez obzira na nevelik broj registrovanih glasača na tim biračkim mjestima. Ovo, pored svega, ostavlja prostor za sumnju u regularnost rezultata na takvim biračkim mjestima.

Naša stranka je lako prešla izborni prag i ostvarila izborni cilj. Očekujemo da u novom sazivu Općinskog vijeća imamo vijećnicu i dva vijećnika. Smatram to izbornim uspjehom i tvrdim da će naši sugrađani i sugrađanke, u zamjenu za povjerenje koje su nam ukazali, u nama imati pouzdane predstavnike i predstavnicu u Općinskom vijeću.

Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naše iskrene i dobre namjere, ukazali nam povjerenje i omogućili da imamo značajan udio u donošenju odluka u korist svih na prostoru naše općine.”

Dževdet Huskić

Predsjednik lokalnog odbora Naše stranke Kakanj