NAŠLI ME NA PIJACI I MOJ KAJMAK DO SAUDIJSKE ARABIJE ODE, OVDJE UZELE 2000 MARAKA PA VESELE KAŽE KONA

Ovo je priča o vrijednim Visočkama nani Veziri i njenoj unuci Amni Alihodžić koje dolaze sa porodične farme Alihodžić iz Ramadanovaca kod Visokog.

Kako smo saznali njihova poznata Farma godinama se bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda kao što su: mladi i slani kajmak, više vrsta sireva itd. Ovo je porodica koja radi već više od 40 godina na stari tradicionalni način a hrane oko 50 grla, oko 40 muzniih krava, junica ali i bikove bodače.

Farma Alihodžić proizvodi 11 proizvoda bez aditiva bez nekih kiselina na stari način, majka priroda jer siju sve domaće i tako proizvode svoju vlastitu hranu. Glavno prodajno mjesto im je poznata tržnica “Markale” u Sarajevu, gdje su Alihodžići prepoznatljiv brend.

Ovo je porodični biznis, te uposleni ukućani vode puno računa o higijeni i kvalitetu. Na licu mjesta bio sam i sam degustator njihovih proizvoda i zaista kao i mnogi turisti ali i domaći kupci imam samo riječi hvale na kvalitet, uslugu i pažnju koju pružaju svojim kupcima.

Pogledajte ovu lijepu video priču koja može da bude mnogima urnek i primjer kako se može zajedno i porodično razvijati biznis, raditi i živjeti a sve kao u vakat “pod jednim krovom”.

Narodna iTV/Kakanjinfo