Nedžad Zaimović, trener RK Kakanj: Čast je što igramo protiv Borca!

Rukometaši Borac M:tela večeras (20.30) dočekuju ekipu Kaknja u okviru šestog kola Premijer lige BiH. Biće to duel bh. šampiona i novajlije u bh. ligi.

“Nama je velika čast što dolazimo igrati protiv velikog kluba. Pokušaćemo da se predstavimo banjalučkoj publici u što boljem svjetlu. Imamo mlad tim, pokazali smo da nismo lak protivnik, da igramo moderan rukomet i nadam se da ćemo to pokazati. Borac je izraziti favorit, ali idemo da se nadigravamo”, rekao je Nedžad Zaimović, trener Kaknja, i da njegov klub nema više od četiri boda što svojom krivicom, što sudijama.

Kakanj ima nekoliko povrijeđenih igrača, ali Zaimović kaže da ne voli da traži alibi i da svi koji igraju treba da daju maksimum.

Oba tima su pauzu od 14 dana u Premijer ligi, iskoristila da se što bolje pripreme.

“Utakmicu smo shvatili ozbiljno, bez obzira na trenutni plasman Kaknja (11. mjesto). Imaju zavidan kvalitet i od početka do kraja utakmice moramo ozbiljno odigrati, bez kalkulacija, i pokazati na terenu da smo bolji. Takođe, nekoliko momaka koji su imali problema s povredama je u trenažnom procesu i trebalo bi da budu u sastavu”, rekao je Bojan Unčanin, trener Borca, i dodao da je teško pripremati taktiku za utakmice u Premijer ligi, jer se mečevi ne prenose na TV, a malo je klubova koji objavljuju snimke na internetu.

Ostali parovi šestog kola, subota: Bosna S. – Konjuh (19), Maglaj – Slavija (19), Derventa – Izviđač (19), Goražde – Bosna V. (20), nedjelja: Zrinjski – Vogošća (17). Slobodna je Sloga.

Izvor: Nezavisne.com

Foto: Kakanjinfo.com