(NE)OZBILJNO: SBiH prijavila kandidaturu CIK-u, Nermin Šehović nije potpisao ni ovjerio izjavu o prihvatanju

Stranka za Bosnu i Hercegovinu prijavila je jučer Nermina Šehovića kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Kako Faktor saznaje, uz prijavu nisu dostavili potpisanu i ovjerenu Šehovićevu izjavu o prihvatanju kandidature.

Ovo se smatra nekompletnom dokumentacijom, tako da će CIK tokom procesa ovjere kandidatura ostaviti rok od 48 sati SBiH da otkloni nedostatke i dostavi izjavu o prihvatanju kandidature koju treba potpisati i ovjeriti Šehović.

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić potvrdio je jučer da je Šehovićeva kandidatura podnesena. Šehović se ne oglašava, a na društvenim mrežama ova informacija je napravila pometnju, te se od jučer raspravlja da li on kao policijski službenik može biti kandidat, a javljaju se i oni koji tvrde da on to ne bi nikada prihvatio.

Šehović je trenutno šef detašmana Federalne uprave policije i ranije se prijavio na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za poziciju čelnika Tužilaštva Bosne i Hercegovine jer je on doktor pravnih nauka.

Javnosti je poznat kao autor izvještaja ad hoc tijela Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo o postupanju policijskih službenika u predmetu “Dženan Memić”.