Nermin Mandra: Sa neizmernom tugom upućujemo posljednji pozdrav našem komesaru, istinskom prijatelju, dobrom komšiji, vrijednom sugrađaninu i odanom patrioti Fahrudinu Bečiroviću

ph1-2-660x330

Mi u Kaknju smo ponosni jer smo u ovom kratkom ovozemaljskom bivstvovanju u Fahrudinu Bečiroviću imali prijatelja, sugrađanina, patriotu, borca za poredak, zakon, red, sreću i zadovoljstvo svih ljudi.

Bio je čvrst, jak, stamen, odlučan i profesionalan, a istovremeno i blag, prijateljski raspoložen, susretljiv i pažljiv prema ljudima. Bio je čovjek koji je imao ozbiljno lice profesionalnog policijskog službenika, ali i lice čovjeka sa istinskim prijateljskim osmijehom.

U teškim ratnim vremenima Fahrudin Bečirović je bio jedan od onih patriota koji su vrijedno i ustrajno radili da se unatoč teškim ratnim okolnostima u Kaknju zavede javni red, zbrinu izbjeglice koje su dolazile u naš grad, da se primijeni slovo zakona i odbrani Republika Bosna i Hercegovina.

U postratnom vremenu Fahrudin Bečirović je bio čvrst oslonac i ustrajni graditelj domovine koji je znao pronalaziti odgovore na izazove koje je donosilo vrijeme izgradnje države, vrijeme teških ekonomskih prilika i teških sigurnosnih izazova.

Sa neizmernom tugom upućujemo posljednji pozdrav našem komesaru, istinskom prijatelju, dobrom komšiji, vrijednom sugrađaninu i odanom patrioti Fahrudinu Bečiroviću.

Načelnik Općine Kakanj

Nermin Mandra