Nermin Marušić – na čelu poljoprivrednika ZDK: Općina Kakanj je postala primjer i urnek drugima

Danas je jednoglasnim prijedlogom i odlukom poljoprivrednih Udruženja u Zenici, kakanjac Nermin Marušić, poznati poljoprivredni proizvođač i dugogodišnji uspješni predstavnik KAP-a Kakanj, imenovan za predstavnika poljoprivrednih Udruženja i poljoprivrednika ZDK.

SAMSUNG CSC

Naime, predstavnici iz drugih Općina na nivou ZDK iz ukupno 21.udruženja su jednoglasno podržali Marušića. Sa Marušićem je bila i delegacija iz Kaknja s tri člana; Faruk Čobo, Enijad Hasagić i Mirnel Hadrović.

“Cilj će nam biti izjednačavanje razvoja poljoprivrednika u cijelom ZDK. Delegiran sam voljom svih prisutnih jer su poljoprivrednici iz drugih Općine na nivou ZDK uvidjeli uspješan model funkcionisanja u Kaknju i želja im je da im pomognemo u razvoju”, izjavio je za Kakanjinfo Nermin Marušić.

Kakanj važi za primjer u praksi za poljoprivredne proizvođače pa i sama udruženja. Na tom polju se mnogo uspješan pokazao Nermin Marušić kroz rad u Savezu udruženja KAP. Kakanj kao industrijski centar je tako pokazao da može da bude veoma uspješan i u drugim granama razvoja a naravno mnogo tome doprinose i podsticaji i ogromna izdvajanja za poljoprivrednike kako bi se održali i razvijali.

Kruna tog rada je imenovanje kakanjca Marušića na čelo poljoprivrednika ZDK, jer na taj način je Općina Kakanj postala urnek i primjer drugim Općinama Kantona.

(kakanjinfo.com)