NERMIN NIKŠIĆ (SDP) “POTAJNO” boravio u KAKNJU i KAO PODRŠKA KANDIDATURI MIOČU

U Kaknju se već zahuktava predizborna kampanja za najavljene vanredne izbore. Tim povodom Kakanj je bez neke najave, kako saznajemo spontano “potajno” posjetila delegacija SDP-a na čelu sa Nerminom Nikšićem.

Kandidat SDP-a za načelnika Kaknja biće Eldin Mioč. SDP želi iskoristiti koalicioni sporazum sa strankama sa kojima ovih dana pokušava formirati vlast u nekoliko kantona. Zato će Eldin Mioč vjerovatno biti kandidat više stranaka okupljenih oko “BH bloka”, bar se tako navodi na FB Pageu posebno kreiranom za predstojeće prijevremene izbore u Kaknju.

foto: kakanjlive

Prema nekim saznanjima našeg portala stranke oko građanskog bloka u Kaknju još nisu svi sto posto konsolidovali redove oko dogovorene podrške Mioču.

Kako naš portal saznaje jeste da je upriličena šetnja i susret sa određenim brojem građana Kaknja gdje su zabilježene i fotografije sa tog zajedničkog susreta predsjednika Socijademokratske partije BIH Nermina Nikšića,generalnog sekretara Irfana Čengića i predsjednikla SDP-a ZDK Senaida Begića.

Prema našim saznanjima ova je delegacija boravila u Kaknju povodom kandidature Eldina Mioča za načelnika općine Kakanja na predstojećim prijevremenim izborima.

Koliko se da primjetiti ovdje je izostala prisutnost aktuelnog predsjednika OO SDP KAKANJ Ahmeda Begića, iz kojih razloga nije poznato. Do Begića nismo došli ali nam je potvrđeno od kandidata Mioča da nisu imali informacije u vezi dolaska Nikšića.

Tokom ove posjete Kaknju zvaničnici SDP-a BIH su posjetili i sjedište OO SDP BiH Kakanj.

KAKANJINFO.COM