Nesavjesni vozači i dalje uzurpiraju prostor i parking Doma zdravlja Kakanj!

Kako je naš portal među prvim medijima protekle godine pisao o problemu parking prostora oko kakanjskog Doma zdravlja i na koji način to nesavjesni vozači zloupotrebljavaju opet su primjetne katastrofalne gužve oko JU Dom zdravlja Kakanj.

Naime, iako je menađment ove JU na čelu sa aktulenim direktorom Mirsadom Tursumom povukao niz konkretnih poteza kako bi se ovaj problem riješio i putem medija u više navrata obavijestio javnost da vozači parkiraju na lijepo uređenim obilježenim parking mjestima, problem se i dalje manifestuje posebno u zimskim danima, kada je prisutno i samo otežano kretanje zbog klizave ceste.

 

NEVJEROVTNO, PARKIRA GDJE KO STIGNE!

Kako smo mogli da pogledamo na licu mjesta, pred JU Dom zdravlja Kakanj mnoga auta se zadržavaju po pola dana pa čak i cijeli dan. Mnogi koji trebaju da se liječe i ne mogu da se kreću zbog ovakvih zloupotreba javnih površina primorani su parkirati van kruga parking prostora ove JU jer nemaju drugog načina jer slobodnog mjesta skoro i da nema.

https://kakanjinfo.com/kakanj/ima-li-kraja-guzvi-ispred-doma-zdravlja-kakanj-parking-je-predvidjen-za-one-koji-se-lijece-ne-za-privatne-poslove/

Na narednom video linku i nedavnom prilogu NTV IC Kakanj možete da poslušate o kakvom se problemu zaista i radi.