Nova direktorica BH Radija 1 javno podržava četnike i ratne zločince?

Novoizabrana direktorica BH Radija 1, Pejka Medić, kako se to može vidjeti na njenom Twitter profilu, javno podržava četnike i ratne zločince.

Naime, među objavama Medić je i fotografija nad kojom piše “Poklon drugarima s Kosmeta #Kosovojenašaduša” u čijem središtu su muškarci koji u rukama drže izrezbareni drveni rad s likovima osuđenog ratnog zločinca krivog za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca, srpskog generala i komandanta četničkog pokreta Draže Mihailovića te Ratka Mladića optuženog za genocid, saučesništvo u genocidu i zločine protiv čovječnosti.

Osim toga, među njenim objavama je i fotografija Vojničkog groblja u Bratuncu s natpisom “Ako danas ćutiš o Bratuncu, sutra ne govori o Srebrenici”.

Medić je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora BHRT-a izabrana za novu direktoricu BH Radija 1, na osnovu Javnog konkursa.

Prema dostupnoj biografiji, Medić je bila dugogodišnji novinar, uposlenica RTRS-a i direktorica i glavna urednica lokalnog radija u Bosanskoj Gradišk, piše BNNi.

Ona je na novoj poziciji zamijenila Milana Trivića koji je u međuvremenu izabran na funkciju dogranačelnika grada Sarajeva.

(faktor.ba)