Nova mostarska predstava “Identitluk” u Kaknju

Obavještavamo građane da će u Domu kulture Kakanj 24.03.2021. godine biti odigrana pozorišna predstava “Identitluk”, sa početkom u 19:00 sati.

U pitanju je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta u Mostaru, HNK Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative). Autorski tim predstave čine rediteljica Tanja Miletić Oručević, dramaturg Dragan Komadina, scenograf Sabina Trnka i autor muzike Husein Oručević, svi iskusni profesionalci sa značajnim i nagrađivanim ostvarenjima.

Predstava je u prošloj godini gostovala u nekoliko bh. gradova te učestvovala na festivalima gdje je osvojila prestižne nagrade i priznanja.

Ukratko, predstava se bavi vrlo aktuelnim i zanimljivim problemom identiteta, ličnog i kolektivnog i svim onim što različite forme i shvatanja identiteta uzrokuju u društvenoj zajednici. Ovaj problem je naročito nama u Bosni i Hercegovini vrlo blizak jer, moglo bi se reći, uslovljava sve aspekte našeg društvenog života, od političkog do kulturnog.

Ulaz na predstavu će biti slobodan.

Ograničen broj ulaznica. Obavezna rezervacija pozivom na broj telefona 032/771-920.

JU KSC KAKANJ