NOVO OTKRIĆE: “VULKANSKE LINIJE prema BOSANSKIM PIRAMIDAMA” i sutrašnje predavanje u Visokom

Bos-piramide-002

NOVO OTKRIĆE: VULKANSKE LINIJE I BOSANSKE PIRAMIDE
Dvadesetšest vulkanskih linija vode prema bosanskim piramidama
Dr. Semir Osmanagić prvi dobitnik međunarodnog priznanja “Amelia B. Edwards”
Početak arheoloških radova u tunelu “Ravne 2”
Michael Tellinger i Valery Uvarov o bosanskim piramidama
Uloga energije bosanskih piramida u borbi protiv raka Johna Breukelsa iz Nizozemske

DVADESETŠEST VULKANSKIH LINIJA VODI PREMA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Finski istraživač mr.sc. Mika Virpiranta autor je knjige pod nazivom: “Prave linije od vulkana ka hramovima Sunca”. Koristeći naučnu metodologiju dokazao je da se 75 najznačajnijih građevinskih kompleksa starog svijeta nalazi na pravim linijama koje formiraju dva ili više vulkana. U njegovoj studiji našle su mjesta piramide, megalitni krugovi i hramovi širom svijeta nakon što je analizirao lokacije dvije hiljada vulkana na Planeti. Osobito su interesantne lokacije koje se nalaze na linijama na kojima su tri ili više vulkana (“svete vulkanske linije”).

Naravno, razlog za istraživanje vulkanskih linija je moćna podzemna energija vulkana koja se oličava u kretanjima lave, mineralima i metalima. Zaključak njegovog istraživanja je da je postojala nepoznata razvijena drevna kultura koja je imala globalno poznavanje geografije Planete. Oni su locirali svoje “Sunčeve hramove”, kako ih magistar Virpiranta naziva, na mjestima gdje je najviše vulkanskih linija.

Do drevnog kraljevstva Angkor Wat (UNESCO lokacija u Kambođi) vodi 15 vulkanskih linija. Prema Artemidinom hramu u Anadoliji 17 vulkanskih linija, 26 linija prema piramidama Maja u gradu Chitzen Itza u Meksiku, 18 linija prema najvećoj piramidi Meksika Čoluli u državi Puebla, 29 linija prema egiaptskoj Sfingi, 17 vulkanskih linija prema novootkrivenoj indonežanskoj piramidi Gunung Padang na zapadu Jave, 21 linija prema turskoj lokaciji Gobekli Tepe, 16 linija prema Machu Pichu u Peruu, sedam linija prema platou Naska u Peruu, 21 linija prema grčkoj Olimpiji, 10 vulkanskih linija prema kamenim glavama na Uskršnjem Otoku, 26 linija prema piramidama Puma Punku u Peruu, 22 linije prema Vatikanu, te 18 vulkanskih linija prema hramu na brdu Zion u Jeruzalemu.

Prema piramidama u Visokom vodi 26 vulkanskih linija. Čak 15 vulkanskih linija na svom pravcu ima tri ili četiri vulkana, a pravci se završavaju u Visokom. Ova naučna činjenica dodatni je argument prvo, važnosti lokacije na kojoj su podignute piramide u visočkoj dolini i, drugo, da je svrha svakako bila energetska što je potvrđeno nizom mjerenja.

NAJAVA: PREDAVANJA DR. OSMANAGIĆA U VISOKOM 22. AUGUSTA

Voditelj istraživanja projekta bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić održat će predavanje u ponedjeljak, 22. augusta 2016. od 18:00-20:00 sati u Visokom.

Predavanje će biti održano za 550 učesnika seminara grupe HUESSA u Kulturnom centru u Prijekom. Osmanagić će govoriti na engleskom jeziku, a prezentacija će se prevoditi na trinaest jezika.

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramdia Sunca” i međunarodna asocijacija HUESSA, s članstvom na šest kontinenata su u partnerskom odnosu već četiri godine.

Hamid Hadžić (kakanjinfo)