Novogodišnja poruka i čestitka G-dina Nermina Mandre i G-dina Slavena Katičića

Poštovani sugrađani,

iz godine u godinu suočavamo se sa brojnim izazovima. I 2017.godine je bila godina izazova zbog klizišta u naselju Malješ i klizišta na odlagalištu jalovine Površinskog kopa „Vrtlište“. U savladavanju izazova radimo zajednički i složno svi, od Općinskog vijeća do građana. Izazovi iz proteklih godina su brojni – klizišta, poplave, suše, temperaturni minusi, snijeg, daljinsko grijanje, ali Kakanj nikada nije bio niti će biti „grad slučaj“.

2017.godinu ocjenjujemo veoma uspješnom. Privilegija i čast je realizirati generacijske projekte, stoga sa posebnim zadovoljstvom želimo naglasiti da je u 2017.godini, nakon izgradnje zgrade Općine, Doma kulture, Muzeja, Gradske galerije, zgrade Policijske stanice i Hemodijaliznog centra, započela i izgradnja nove sportske dvorane i sale za Srednju tehničku školu „Kemal Kapetanović“ i na tome posebno zahvaljujemo Vladi ZDK koja svesrdno pomaže realizaciju ovog projekta.

2017.godinu u Kaknju su obilježile najbolje pogodnosti za investicije, sjajni rezultati podsticajnog programa „Pokreni svoj posao“, podsticaji za sve vrste poduzetništva, kakanjska LED sijalica, kakanjski paradajz težak 1,8 kg, kakanjski softveri, sjajni rezultati kakanjske privrede i kakanjskih poljoprivrednika…

Ohrabrujuće su i vijesti o rastu broja zaposlenih i smanjenju broja nezaposlenih u Kaknju, ali je još puno posla pred nama kako bi se stalno smanjivala brojka nezaposlenih.

2017.godinu u Kaknju je obilježilo 5 premijerligaša, 40 pozorišnih predstava i 8.000 posjetilaca, 23 izvedbe predstava koje su nastale u Kaknju, uspješni nastupi vrsnih kakanjskih mladih pjevača na muzičkoj sceni BiH i Balkana.

Ostvarili smo napredak i u oblasti komunalne higijene, kupljen je četvrti po redu specijalizirani kamion za odvoz smeća, ugrađeni su novi podzemni kontejneri i sada sa projektom idemo u prigradska naselja.

Nakon 3 nova igrališta i sportska poligona u gradskoj jezgri Kakanj, izgrađena su još 2 sportska terena na izletištu Bočica i osvijetljena je ski-staza Ponijeri.

Općina Kakanj je osigurala stipendije od srednje škole, fakulteta do doktorata.

Sa ciljem poboljšanja  stepena sigurnosti građana, u 2017.godini je završen projekat uspostave video-nadzora na području općine Kakanj, a kupljen je i savremeno mobilni radar koji je predat Policijskoj stanici Kakanj.

2017.godinu je obilježila kakanjska privreda pokazujući svoje dokazano ljudsko lice kroz pomoć sportu, kulturi, kroz razne vrste pomoći lokalnoj zajednici, a posebno kroz realizaciju velikih humanitarnih akcija.

U 2018.godini nastavljamo sa vrijednim radom, složno i odlučno, i radujemo se novim zajedničkim uspješnim rezultatima.

Sretna Nova 2018.godina!

Predsjedavajući OV                                                                                 Općinski načelnik

Slaven Katičić                                                                                            Nermin Mandra