Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2017”: 20 ekipa, 10 gradova, 6 dana, 6.000 KM – (Održano izvlačenje parova)

Danas je u kultnom školskom centru “Europa” održano izvlačenje parova za Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2017”.

Prisutnima se na konferenciji obratio direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo koji je poručio sljedeće:

“Nakon što smo sproveli i uspješno organizovali Ligu mjesnih zajednica, turnire koji su se održavali za vrijeme Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”, Biznis ligu “Kakanj 2017”, dakle turnire koji su prošli bez većih incidenata uz fer i korektnu igru, od ovog Novogodišnjeg turnira očekujemo još bolje rezultate. Budući da je organizacija podignuta na još veći nivo, uz angažovanje zaštitarske agencije koja će biti prisutna tokom kompletnog takmičenja i profesionalnog sudijskog trojca, zaista očekujemo dobre rezultate turnira, dobru igru prije svega, zabavu, sportsko ponašanje i u konačnici veliku podršku naše publike. U odnosu na prošlu godinu kada je budžet Novogodišnjeg turnira iznosio 3.500 KM, ove godine imamo ukupno 6.000 KM nagradnog fonda.

Veliko nam je zadovoljstvo zbog interesovanja za Novogodišnji turnir ekipa i iz drugih gradova, od ukupno 20 ekipa imamo 9 prijavljenih iz drugih gradova. Drago nam je što smo uspjeli proširiti ovu priču i što izlazimo iz lokalnih okvira” zaključio je Aldin Šljivo.

Turnir će se održavati od 17. – 22. decembra 2017. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj u vremenskom periodu od 15:30 do 23:00h!

Nagradni fond: 6.000 KM

  1. mjesto – 4.000 KM
  2. mjesto – 1.000 KM
  3. mjesto – 500 KM

(500 KM – pehari)

Sve informacije o Novogodišnjem turniru bit će dostupne na web stranici JU Kulturno-sportski centar Kakanj kao i na FB stranici, putem informativnih portala i led displeja u dvorani.

Sponzor Novogodišnjeg turnira: Sportski savez Općine Kakanj

Oficijelna lopta koja će se koristiti tokom turnira je JOMA – GMS Vitez koji je jedan od sponzora ovog takmičenja.

Organizator turnira: JU KSC Kakanj

Osnivač: Općina Kakanj

Pozivamo naše sugrađane ali goste iz drugih gradova da podrže ovo takmičenje te da ovih šest dana budu velika podrška sa tribina.

Pogledajte grupe Novogodišnjeg turnira:

 

 

JU KSC KAKANJ