Oba iz Kaknja: Lice H.E. prijavilo da je lice M.E. iz Kaknja izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

download
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Kakanj

Dana 05.12.2016. godine, u prostorije Policijske stanice Kakanj pristupilo je lice H.E. iz Kaknja i prijavilo da je lice M.E. iz Kaknja izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na način da je istom uputilo ozbiljne prijetnje da će napasti na život i tijelo. Policijski istražitelji su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene prijave.

Zavidovići

U toku noći 04/05.12.2016. godine, u mjestu Gornji Kovači, izvršeno je krivično djelo teška krađa u autobus marke „Man“, registarskih oznaka J87-A-017, vlasništvo preduzeća „Prevoz putnika“ Zavidovići, iz kojeg su tom prilikom otuđena dva akumulatora. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 05.12.2016. godine, u prostorije Policijske stanice Maglaj pristupio je R.M. iz Maglaja i prijavio da je u proteklom vremenskom periodu, u mjestu Gračin Breg, na lokalitetu Kraljevina, od strane nepoznatog lica izvršena krađa određene količine stabala, vlasništvo istog. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Usora

Dana 05.12.2016. godine, na putu M-4, u mjestu Žabljak, od strane policijskih službenika Policijske stanice Usora zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E21-O-686, kojim je upravljao M.A. iz Doboja. Izvršenim pregledom navedenog lica, kod istog je pronađen paketić sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.