Obavijest o parkiranju motornih vozila u periodu ”KD 2017” (Potez TR Obala TC Real )

Zamisao i koncepcija Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani” je gradsku jezgru Kaknja učiniti mjestom brojnih, raznovrsnih i zanimljivih sadržaja za sve uzraste i generacije. Realizacija takvog koncepta zahtijeva određene izmjene svakodnevne prakse i navika, posebno u saobraćaju, što uključuje i mirujući saobraćaj.

Tako će u četvrtak 3.augusta 2017.godine, u periodu od 9:00 sati pa do večernjih sati, u svrhu održavanja turnira “Rapid fudbal – Trofej Kaknja”, na parking prostoru iza centralne pozornice (Od TR “Obala” prema TC “Real”) biti postavljena zelena podloga što znači da će od večeras pa sutra tokom dana, sve do večernjih sati, ovaj prostor biti nedostupan za parkiranje motornih vozila.

Prostor na kojem će biti održan turnir večeras će biti označen trakama, a vozače molimo da od večeras na prostoru iza centralne pozornice ne parkiraju svoje automobile.

Korisnike pomenutog parking prostora molimo za razumijevanje i strpljenje, te sugerišemo da automobile parkiraju na drugim mjestima. Sva parking mjesta (javna) su besplatna i niti jedno parking mjesto u gradu nije rezervisano posebno za bilo koga.