Od danas u JU KSC Kakanj – RENT A BIKE (rentanje bicikala)

Vodeći se činjenicom da je u našem gradu u posljednje vrijeme sve atraktivnije voziti biciklo, te zbog činjenice da općina Kakanj u svojim strateškim ciljevima navodi plan ulaganja u ovu granu sporta kroz izgradnju prije svega biciklističke staze koja bi se trebala nastaviti kroz gradsku jezgru te prema stadionu FK Mladost, Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je odlučila upotpuniti ovu misiju koja sve više dobija maha posebno kod mlađih populacija.

Također, evidentno je da se vikendom  sve češće mogu vidjeti biciklisti na dionici puta Kakanj – Kraljeva Sutjeska. Život u gradu češto, zbog nedostatka adekvatnih prostorija, ne dozvoljava nabavku vlastitog ljubimca na dva točka što uzrokuje odustajanje od rekreativnog bavljenja ovim vidom sporta. Dakle, sve je to uticalo da JU KSC napravi korak dalje u svojoj ponudi i omogući našim sugrađanima koji nemaju vlastito biciklo da iskoriste našu ponudu i budu u trendu.

Naime, sa prvim danima proljeća odlučili smo se nabaviti 5 komada bicikala za različite uzraste i ukuse, a isti će služiti za rentanje našim sugrađanima ljubiteljima vožnje bicikla.

hgsdfgsgfsd

Lijepi proljetni dani su pred nama, a kako tvrde iskusni bicilisti, bicikl čini život ljepšim. Ukoliko niste uvjereni u to donosimo vam nekoliko velikih prednosti vožnje na dva točka.

Prema riječima stručnjaka sa Bristol Univerziteta, prednosti biciklizma utiču duboko na samu unutrašnjost.

– Fizička aktivnost utiče da se smanji vrijeme potrebno za varenje hrane, ograničava količinu vode koja se apsorbuje nazad u vaše tijelo – kaže gastroenterolog dr. Ana Rajnmundo. Pored toga, aerobno vježbanje ubrzava disanje i rad srca. Vožnja biciklom povećava protok krvi i kiseonika do mozga što pokreće i regeneriše receptore, čime se objašnjava to kako vježbanje pomaže u odbrani od Alchajmerove bolesti – kaže autor studije, profesor Artur Kramer.

Prema istraživanjima sa Univerziteta u sjevernoj Karolini, ljudi koji voze bicikl oko 30 minuta, pet dana u nedjelji, uzimaju duplo manje slobodnih dana na poslu nego osobe koje se izležavaju po cijeli dan.

Ovu našu ponudu „rent a bike“ možete iskoristiti već od danas 22.03.2017.godine. Naime, bicikla su izložena ispred kultnog-školskog centra EUROPA. Osobe zadužene za rentanje bicikala, ali i rezervaciju su uposlenici JU KSC – odjel EUROPA (konobari).

Cijena rentanja:

2 KM/biciklo – 1 sat

10 KM/biciklo – cjelodnevno (od 07:00 do 23:00)

Više informacija o iznajmljivanju bicikla u JU KSC Kakanj možete dobiti na broj telefona 032/771-920 ili putem mail adrese: [email protected]