Od danas u Kaknju zvanično počela manifestacija: “Salavat tebi, Poslaniče”

naslovna

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kakanj od danas zvanično počinje cjelomjesečna manifestacija pod nazivom “Salavat tebi, Poslaniče”.

Naime, povodom same organizacije i početka ove vjerske manifestacije danas u prijepodnevnim satima upriličena je konferencija za medije u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Kaknju, na kojoj se govorilo o samom programu učesnicima, gostima i značaju za sve vjernike muslimane.

O značaju i samoj organizaciji cjelomjesečnog programa na konferenciji su govorili:

img_8576

Elvedina Plasto – koordinator za žene pri MIZ Kakanj,

img_8578

Hasija Ademi – predsjednica Aktiva vjeroučitelja MIZ Kakanj,

img_8567

Ermin ef. Zahirović – koordinator za mlade MIZ Kakanj

img_8554

Mr. Sulejman ef. Čeliković

 “Mi svi znamo da je jedan od najznačajnih datuma za musimane jeste 12. rebiul-evvel, datum rođenja Poslanika Muhameda a.s. Njegova veličina, snaga i uloga u historiji čovječanstva je svakako nemjreljiva. To nas obavezuje da oslikamo Poslanikov lik iz različitih uglova i da to ne bude smao jedan dan, nego mjesec dana. Tu će biti različitih programa i predavanja, gostiju, djece, mladih a prije svega značajno je spomenuti i ove godine onu završnu manifestaciju a to je Veče Kur”ana za koju ove godine očekujemo zavidan broj vjernika kao i svih ranijih godina”- kazao je Sulejman ef. Čeliković.
H.H./kakanjinfo.com
img_8581
15301162_10211320388463815_807688046_n