Odović: Moramo voditi računa o renomeu Želje

Željezničar će sutra odigrati revanš susret drugog pretkola Evropske lige protiv Apollona, a tim povodom medijima se obratio šef struke Milomir Odović i prvotimac Ivan Čurjurić.

– Mogu kratko reći da me impresionirala ekipa Apollona, ekipa je najavila pobjedu i impresivno je ostvarila. Što znači da ćemo mi morati u mnogim segmentima da popravimo igru i da pokušamo da što prije pariramo jednoj ovakvoj ekipi. Znamo Apollon, iskusna ekipa, imat ćemo težak zadatak, ali s obzirom na renome Željezničara posebno u nekim iskustvima u Evropi, moramo voditi računa o ugledu. Želimo na najbolji mogući način prezentovati klub, kazao je Milomir Odović, dok je Čurjurić dodao:

– Želimo isprati gorak ukus iz prve utakmice u kojoj nismo dobro igrali. Apollon je jako dobra ekipa, ali nije nepobjediva. Ja sam ih pobijeđivao i sa manjim klubovima od Želje. Svi koji smo stigli na Kipar vjerujemo da možemo nešto napraviti. Moramo biti puno bolji, puno kompaktniji i igrati nogomet.

Utakmica se igra sutra od 20 sati po lokalnom vremenu, a po 19 sati po vremenu u BiH. Direktan prenos utakmice pratite na Sport Klubu.

 

(sportske.ba)